Dans quelle France on vit (Extraits)

Ny spændende bog til franskundervisningen fra Lilje-Forlaget!

Bogen er udarbejdet af Jens Peder Weibrecht.

Den 16. november 2015 udtalte Den franske præsident F. Hollande følgende: "La France est en guerre", og det inspirerede den meget anerkendte krigskorrespondent Anne Nivat til at rapportere fra sit eget land. Dans quelle France on vit er bygget op omkring Anne Nivats besøg i 5 forskellige franske byer med under 50.000 indbyggere og med det til fælles, at de kunne tilhøre, hvad man kunne kalde udkants-Frankrig.

Forsidebillede af bogen Dans Quelle France on vit

Vi får således et andet billede af Frankrig, end man måske er vant til, for der er fokus på de mennesker, som på mange måder føler sig forrådte, udstødte, forladte, uden selvtillid og mangel på vilje efter en række nederlag. Der er mange pessimistiske sider, men heldigvis også en række udsagn fra mennesker der kæmper, som vil hjælpe andre eller som har viljen til at turde.

Det er stort set alle sociale lag, vi møder, fra de arbejdsløse til borgmesteren, fra indvandrer til administrerende direktør. Vi får også indblik i mange erhverv som postbud, buschauffør, forretningsdrivende, landmand, fabriksarbejder og politifolk, så billedet bliver bredt og mangeartet.

Bogen er tæt glosseret, og da den ikke skal læses fra a til z, er der givet et kort resume af indholdet i de enkelte afsnit på dansk. Man kan således vælge ud og forsøge at samle læsningen i temaer. Der er en side med forslag til temaer, som forekommer i bogen.

Da udgivelsen ikke er litterær, men samfundsbeskrivende, kan man via temalæsning knytte an til andre teksttyper, billeder, internet etc. Velegnede tekster er f.eks. Lilje-forlagets udgivelser Les Gars de Villiers, Des voix derrière le voile og (Dé)connexion et autres histoires .

Bogen kan anvendes i franskundervisningen hos STX fra 2.g begynder eller 1.g fortsætter. Bogen er desuden velegnet til HHX. fra 2.g.

"Dans quelle France on vit" - pris per stk. kr. 125,- excl. moms.

Prisen er excl. evt. EAN-gebyr og forsendelsesomkostninger.


Bestilling kan afgives på e-mail: lilje@lilje.dk

Besøg Lilje-forlaget's hjemmeside på www.lilje.dk