DERIB : Dérapages

Ny tegneseriebog til franskundervisning

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere en ny tegneseriebog, Dérapages. Tegneseriebogen er udarbejdet af DERIB, forfatteren til bl.a. Jo, Pour Toi Sandra og No Limits.

Forsidebillede af bogen Klassen

I Dérapages følger vi hovedpersonen Matt, der skal giftes med Fanny. Dagen før brylluppet holder vennerne polterabend. Fanny mødes med sine veninder, og hun fortæller dem, hvor svært det er at undvære sin kommende ægtemand, selv for bare en enkelt aften.

Forsidebillede af bogen Klassen

Matt mødes med sine venner på en bar, og Dan foreslår, at Matt skal nyde sin sidste frihed ved at være sammen med en prostitueret. Det accepterer Matt modvilligt, hvorefter de alle forlader baren og kører hen på et gadehjørne, hvor nogle prostituerede holder til. Her hopper vennerne ud af bilen, og en afrikansk pige sætter sig ind.

Da Matt senere den aften er nået hjem og har lagt sig til at sove, kommer Fanny hjem til ham. Hun fortæller ham, at hun aflyser brylluppet, fordi hendes veninde har fortalt hende, at Matt har været sammen med en prostitueret den samme aften.

Forsidebillede af bogen Klassen

Matt bliver såret og ked af det, han ved at han har dummet sig. I resten af tegneserien følger vi Matts kamp for at få styr på sit liv igen.

Historien er spændende og tankevækkende. Den er fyldt med eksempler på situationer, hvor unge mennesker skal tage stilling til, hvad der er rigtigt og forkert at gøre i talrige hverdagssituationer.

Sproget i bogen er et godt og naturligt fransk. Tegnestilen er DERIBs sædvanlige, flotte illustrationer, fulde af energi.

Dérapages er bagerst i bogen forsynet med et pædagogisk afsnit, inklusiv en testquiz. Der medfølger et glosehæfte udarbejdet af lektor J.P. Weibrecht. Bogen er på 86 sider og velegnet til brug på 1.g og 2.g niveau.

Pris kr. 125,- excl. moms., inkl. glosehæfte, excl. porto.

Bestilling kan afgives ved henvendelse til Lilje-forlaget på e-mail: Lilje@lilje.dk eller tlf. 86 49 48 90.