Dans quelle France on vit (extraits)

Bogen indeholder spændende beretninger fra udkants-Frankrig, baseret på den anderkendte franske krigskorrespondent Anne Nivats arbejde, inspireret af den franske præsident F. Hollandes udtalelse i november 2015, om at "La France est en guerre..."

Bogen er udarbejdet af Jens Peder Weibrecht.

Forsidebillede af bogen Dans quelle France on vit (extraits)

Dans quelle France on vit er bygget op omkring Anne Nivats besøg i 5 forskellige franske byer med under 50.000 indbyggere og med det til fælles, at de kunne tilhøre, hvad man kunne kalde udkants-Frankrig.

Vi får således et andet billede af Frankrig, end man måske er vant til, for der er fokus på de mennesker, som på mange måder føler sig forrådte, udstødte, forladte, uden selvtillid og mangel på vilje efter en række nederlag. Der er mange pessimistiske sider, men heldigvis også en række udsagn fra mennesker der kæmper, som vil hjælpe andre eller som har viljen til at turde.

Det er stort set alle sociale lag, vi møder, fra de arbejdsløse til borgmesteren, fra indvandrer til administrerende direktør. Vi får også indblik i mange erhverv som postbud, buschauffør, forretningsdrivende, landmand, fabriksarbejder og politifolk, så billedet bliver bredt og mangeartet.

Klik her for yderligere information


Arbejdshæfte til Dérapages

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere et arbejdshæfte til vores tegneseriebog, "Dérapages".

Forsidebillede af Dérapages

Arbejdshæftet deler af praktiske hensyn Dérapages ind i kapitler, hvortil der er et varieret udvalg af øvelser inspireret af de opgavetyper som anvendes til skriftlig studentereksamen for fransk begyndersprog A under delprøve 1. Der er også supplerende opgaver, bl.a. til de skriftlige genrer, som bruges til eksamensopgaverne under delprøve 2: e-mail, dagbog, brev, blog, læserbrev, artikel og anmeldelse.

Klik her for yderligere information


Gamal et Hadama au Danemark

Bogen indeholder to spændende dagbøger, omhandlende forfatternes oplevelse af danskere og det danske undervisningssystem i forbindelse med besøg på en række danske gymnasier i 2014.

Bogen er udarbejdet af Jens Peder Weibrecht.

Forsidebillede af bogen Gamal et Hadama

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere "Gamal et Hadama au Danemark - Journal intime des deux Gars de Villiers" - en ny bog til franskundervisningen. De to forfattere kender vi fra en af Lilje-Forlagets tidligere udgivelser, nemlig "Les Gars de Villiers". I november 2014 kom de med støtte fra Den Ingwersenske Fond til Danmark på en uges turné til danske gymnasier.

Det er nu lykkedes at få lov til at udgive deres dagbøger fra denne turné. De to dagbøger, som vi præsenterer her, er rettet mod undervisningsbrug og er derfor en slags ”faux journal”. Hvor Hadama i sin dagbog fortæller med mange detaljer fra dag til dag, og hvor vi følger en udvikling i ugens forløb, er Gamals dagbog en mere overordnet gennemgang af forløbet set i baklysets skær.

Klik her for yderligere information


Genoptryk af AVEC PLAISIR

Antologi af franske noveller

Lilje-forlaget relancerer denne klassiske samling af franske noveller

Forsidebillede af bogen Avec Plaisir

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere "AVEC PLAISIR" på ny. Grundet gentagne opfordringer, har Lilje-Forlaget valgt at genoptrykke novelle samlingen, endnu en gang.

Bogen rummer moderne noveller af forfattere som P. Gripari, Em. Robles, Gilbert Cesbron, Jean Dutour og Chr. Plume. Her imødekommes elevernes ønske om at læse lødige, fiktive tekster, der ikke nødvendigvis er samlet om et tema, men alle på forskellig måde indeholder et vist element af spænding. Teksterne er alle autentiske og uforkortede. De er glosserede med henblik på 2. g.

Klik her for yderligere information


DES VOIX DERRIÈRE LE VOILE

af Jens Peder Weibrecht

Ny og aktuel bog til franskundervisningen

Forsidebillede af bogen Des Voix derriès le Voile

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere en ny bog, "Des Voix derrière le Voile". Den er udarbejdet af Jens Peder Weibrecht. Den handler om muslimske pigers forhold til at bære tørklæde. Deres krav om ret til at gå med tørklæde (porter le voile) har gennem mange år været et ømtåleligt emne. Hvor tit har man egentligt spurgt de kvinder, der bærer tørklæde, om deres mening? Det har man faktisk næsten aldrig, for man mener, at de er så undertrykte, at de ikke tør sige andet, end hvad de får besked på. Men i denne bog får man forelagt et andet syn.

Bogen tager udgangspunkt i Faïza Zeroualas bog "Des Voix derrière le Voile" (Stemmer bag tørklædet), hvor hun har interviewet en række franske kvinder om deres grunde til at bære tørklæde. Vi bringer fem af disse interviews suppleret med en 14-årig piges skildring, hvor hun skriver om ”Ma voile et moi”. Men hvordan oplever en fransk kvinde, der går med tørklæde så Faïza Zeroualas bog? Det har vi fået Celine Angéli til at skrive om, samtidig med at hun giver sin egen baggrund.

Klik her for yderligere information


Edoardo Di Muro : NOIR et BLANC en couleurs

Ny og aktuel tegneseriebog og arbejdshæfte i farver til franskundervisningen

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere en ny tegneseriebog, "NOIR et BLANC en couleurs".

Lektor Kim Boje, har stået for skabelsen af et separat arbejdshæfte med farvebilleder. Det indholder blandet andet opgavetyper som vil blive anvendt til skriftlig studentereksamen delprøve 1 og 2.

Forsidebillede af NoirEtBlanc     billede af Arbejdshæfte NoirEtBlanc
Tegneseriebog                                 Arbejdshæfte

"NOIR et BLANC en couleurs" er fortællingen om Tyara, der forlader sin Beliyan-stamme i Guinea/Senegal for at prøve lykken i Europa. Den livsfarlige rejse går gennem Sahara, over Middelhavet til Sicilien og videre til Torino, hvor Tyara hvirvles ind i nye højdramatiske begivenheder.

Mødet med Mama Stella, en kynisk bordelmutter der praktiserer sort magi, får Tyara til at erkende at livet i Europa alligevel ikke er misundelsesværdigt, og at det er meget forskelligt fra tilværelsen hos les Beliyan, hvor "rigdommene i livet ikke er hvad du ejer, men hvad der omgiver dig."

Tematisk dækker "NOIR et BLANC en couleurs" emner som fx "Illegale indvandrere i Europa", "Immigration", "Trafficking", "Prostitution" og "Det frankofone Afrika".

Tegneseriebogen, NOIR et BLANC en couleurs. (læs mere)
Arbejdshæfte til NOIR et BLANC en couleurs. (læs mere)


(Dé)connexion

Lilje-forlaget er stolt over at kunne præsentere en ny og spændende novellesamling til franskundervisningen.(Dé)connexion er en bog med noveller der handler om det at være med eller ej i et "netværk". Hvad betyder et netværk for et moderne menneske, og hvordan kan man blive udelukket?

Denne samling af korte noveller er et bidrag till at holde fast på litteratur som en væsentlig del af franskundervisningen. Det er uforkortede tekster af høj kvalitet. Der er noveller af forskellig sværhedsgrad, så tanken er, at bogen kan bruges flere gange i et undervisningsforløb. I indholdsfortegnelsen er angivet sværhedsgraden for hver enkelt novelle. På en af de bagerste sider i bogen er der en oversigt over de tematiske sammenhænge, som novellerne kan læses i.Les Gars de Villiers

Lilje-forlaget's Les Gars de Villiers er en bog med tekster skrevet af ti unge fra "Les Hautes-Noues", en "banlieue" beliggende ved Paris. Det er ti unge med forældre, der er kommet til Frankrig fra Afrika. De unge var trætte af de fordomme, som de blev mødt med pga. forældrenes baggrund. Derfor besluttede de sig for at følge et skrivekursus hos journalisten Pascale Égré, for at skrive deres versioner af, hvordan de oplever verden.

Bogen er opdelt i temaer som la cité, le foot, le vol, la drogue, la police, la religion, l'amour, og det er en bog, der tager fat på klicheer og fordomme og sætter dem i relief. Vi får et nyt perspektiv på livet i la Cité og de unge, som i pressen fremstilles noget anderledes, end de selv føler, de er.

Man kan vælge at læse de emner, der optager klassen, eller følge én af de unge, der skriver om flere emner. Udgivelsen er desuden oplagt til at bruge i AT-forløb og i samarbejdet med andre fag.

Bogen er tæt glosseret og har et afsnit med spørgsmål til teksten, forslag til øvrige aktiviteter herunder brug af de mange kilder på internet. Der er udviklet en hjemmeside til bogen med links.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med Jens Peder Weibrecht.

Les Gars de Villiers er på 64 sider og prisen er 115 kr. excl. moms.


Handel Direkte!

Lilje-forlagets udgivelser (Bøger, DVD'er, CD'er, etc.) kan købes direkte hos Lilje-forlaget. Det er nemt og sikrer dig den hurtigeste levering af varerne.

Afgiv bestilling       Se prisliste


Nyhed: Entre les murs (Klassen)

Efter overenskomst med forlaget GALLIMARD kan Lilje-forlaget nu tilbyde et uddrag af drejebogen til den meget roste film ”Entre les murs” af Laurent CANTET. Manuskript af F. BEGAUDEAU, R. CAMPILLO og L. CANTET.

Filmen skildrer en fransklærers forsøg på at undervise en gruppe af multikulturelle og utilpassede unge i et forstadsgymnasium til Paris.

Uddraget er glosseret, så det kan bruges fra 2.g og lignende trin, og bogen er forsynet med en række spændende arbejdsopgaver til brug i franskundervisningen. Bogen rummer en række temaer, som vil være af stor interesse for eleverne, og som vil gøre den velegnet til brug ved arbejdet med AT forløb i gymnasiet.

Redaktøren af drejebogen er Jens Peder WEIBRECHT, som også har udarbejdet de tilhørende arbejdsopgaver.

Bogen er på 102 sider og prisen er 122 kr. excl. moms.

DVD-filmen, ENTRE LES MURS, med danske undertekster kan leveres for 300 kr. excl. moms.
(Læs mere)


Film om Paris - nu på DVDLilje-forlaget har den glæde, at vi nu kan levere vores berømte to film om Paris, på DVD.

Yderligere informationer om filmene Paris, s.v.p. og Paris 2, begge med speak af Jeppe Christensen, kan findes ved at klikke på en af følgende links:


Facitliste til Weibrechts øvelser

På utallige opfordringer fra vores kære kunder, har Lilje-forlaget i samarbejde med Jens Peder Weibrecht udarbejdet en facitliste til Weibrechts øvelser.

Facitlisten til øvebogen er en hjælp både til undervisere og selvstuderende, da det nu er meget let at finde ud af om opgaverne i WEIBRECHTS ØVELSER er korrekt besvaret. Derved får man en hurtig feedback på om man har forstået grammatikken.DERIB : Dérapages

Ny tegneseriebog til franskundervisning

Lilje-forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne præsentere en ny tegneseriebog, Dérapages. Tegneseriebogen er udarbejdet af DERIB, forfatteren til bl.a. Jo, Pour Toi Sandra og No Limits.

Forsidebillede af bogen Klassen

I Dérapages følger vi hovedpersonen Matt, der skal giftes med Fanny. Dagen før brylluppet holder vennerne polterabend. Fanny mødes med sine veninder, og hun fortæller dem, hvor svært det er at undvære sin kommende ægtemand, selv for bare en enkelt aften.

Forsidebillede af bogen Klassen
(Læs mere)


Le Café des Rêves

Le Café des Rêves

Nyhed - TV-serie fra BBC. Handlingen forgr omkring en café i en fransk forstad. Det er Serges bedstemor der driver café'en og da hun en dag bliver overfaldet, beslutter Serge og hans venner sig for at lede efter overfaldsmanden. (læs mere)


Amélie Nothomb: Antéchrista

Bog og CD-rom

(Læs mere)


Storyboard til Amélie

(Læs mere)

Links til Amélie på Internettet


WEIBRECHTS ØVELSER

Øvebog til fransk grammatik
Jens Peder Weibrecht
(Læs mere)
No Limits

Nyhed - Ny fransk tegneserie af DERIB, NO LIMITS. I tegneserien følger man en teenager på 15 år og dennes søster. Fælles for dem er at de grundet et dårligt fungerende hjem, kommer ud i problemer med vold, stoffer og bandeaktivitet. Redningen viser sig at komme via et medlemsskab i en sportsklub, hvor hovedpersonen lærer om disciplin og respekt for andre. (læs mere)