Les Gars de Villiers

Lilje-forlaget's Les Gars de Villiers er en bog med noveller skrevet af ti unge fra "Les Hautes-Noues", en "banlieu" beliggende ved Paris. Det er ti unge med forældre der er kommet til Frankrig fra Afrika. De unge var trætte af de fordomme som de blev mødt med, pga. forældrenes baggrund. Derfor besluttede de sig for at følge et skrivkursus hos journalisten Pascale Égré, for skrive deres versioner af hvordan de oplever verdenen.

Bogen er opdelt i temaer som la cité, le foot, le vol, la drogue, la police, la religion, l'amour, og det er en bog, der tager fat på klicheer og fordomme og sætter dem i relief. Vi får et nyt perspektiv på livet i la Cité og de unge, som i pressen fremstilles noget anderledes, end de selv føler, de er.

Man kan vælge at læse de emner, der optager klasse, eller følge én af de unge, der skriver om flere emner. Udgivelsen er desuden oplagt til at bruge i AT-forløb og i samarbejdet med andre fag.

Bogen er tæt glosseret og har et afsnit med spørgsmål til teksten, forslag til øvrige aktiviteter herunder brug af de mange kilder på internet. Der er udviklet en hjemmeside til bogen med links.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med Jens Peder Weibrecht.

Les Gars de Villiers er på 64 sider og prisen er 115 kr. excl. moms.

RELATEREDE EMNER
Gymnasieskolens anmeldelse af Amélie Poulain

Links til Amélie på Internettet

"Jo" i fransk udgave kan stadigvæk leveres

Læs anmeldelser af Lilje bøger

Prisliste

Bestilling