Derib slår til igen

Anmeldelse af

Pour toi Sandra

Af Derib

Tegneserie, 79 sider (21 ns)
med leksikalsk afsnit (13,8 ns)
Glosehæfte v. Jens Peder Weibrecht
100 kr. ekskl. moms,
glosehæftet indbefattet
Liljeforlaget

Déjà vu? - Ja, det kan siges, hvis man allerede kender Jo af samme forfatter. Stilen og sproget er genkendelige, og selv om historien denne gang handler om prostitution, og det til al overflod (modsat Jo) ender godt, er konceptet og formålet identiske.
Det forhindrer ikke, at det er en god historie: Sandra er, uden selv at vide det, ved at blive solgt til et prostitutionsnetværk. Tilfældet vil, at hun møder Doris, som har haft held til at slippe ud af den fælde, der er ved at klappe om Sandra. Doris' beretning om egen (sørgelige) skæbne og hendes kontante hjælp i form af penge og husly fører - frelst må læseren formode - gennem alle genvordighederne, hvilke faktisk er ganske mange. Der mangler ikke action.

Fortælleteknikken er raffineret: Nutidig handling og fortælling om fortiden følges ad over siderne i et fint snoet mønster. Det gør læsningen mere fængslende, men også mere krævende, så her kan den tegneserievante læser score nogle point. Budskabet er til gengæld klart og letforståeligt.

Tegneserien er blevet præsenteret for offentligheden ved en kongres i Paris i 1996, hvor det blev diskuteret, hvordan man kan dæmme op for prostitution. Uden tvivl vil den også give anledning til nogle gode diskussioner på klassen. Sværhedsgraden ligger på samme niveau som Jo. Engang i 2.g begynderfransk - med god hjælp af det særdeles udmærkede glosehæfte skal dog understreges for god ordens skyld.

Imidlertid: Haves Jo allerede, vil Pour toi Sandra føles som en gentagelse - alle de gode intentioner og budskaber ufortalte. Ellers bør Pour toi Sandra stå højt på ønskesedlen, kvaliteten fejler intet.

Lis Vastrup

(Gymnasieskolen, 6. november 1997)

Til toppen af dokumentet
Bestilling

RELATEREDE EMNER
Læs anmeldelser af Lilje-Forlagets udgivelser

Nyhed: Multimedieudgave af S'il vous plaît

Tegneseriebogen JO

Efter begyndersystemet

Bestilling