DERIB: Pour toi Sandra

Lilje-Forlaget har hermed den store fornøjelse at kunne tilbyde et nyt tegneseriealbum, Pour toi Sandra, af tegneren og forfatteren til JO, som de fleste fransklærere kender og bruger.

Pour toi Sandra blev præsenteret for offentligheden ved en stor kongres i Paris den 22. og 23. november 1996, hvor 4.000 mennesker var forsamlede I Le Foyer de l'Arche for at diskutere, hvordan man dæmmer op for prostitutionen i dens mange forklædninger.

Albummet beskriver ikke et prostitutionsmiljø, men har til hensigt at vise, hvordan en "exploitation" kan være lagt til rette og rummer så mange almene træk, at Pour toi Sandra vil give mange tankevækkende oplevelser til sine unge læsere.


Albummet har et lille persongalleri:

Først Sandra, en ung lidt slap pige, som flygter fra en mor, som er bange og uden autoritet, og til hvem hun aldrig har kunnet betro sig. Sandra tror, at hun i Michael har fundet den mand, som hun kan have tillid til, og som kan opfylde hendes behov for ømhed. Men Michael er en brutal fyr, der lever af fiduser, og veksler mellem at give Sandra afklapsninger og kærlighedsgaver, alt imens han foregøgler hende en bedre fremtid ved at føre hende sammen med venner med luksusvillaer.

Doris, som nu har en større stilling I et varehus, men som ung i en periode var med I et prostitutionsmiljø får ved mødet med Sandra gjort op med sin fortid og redder med sit eksempel Sandra fra en skæbne, der kun var alt for vis.

Sandra er splittet mellem sin trang til oprør over for det, hun oplever og nødvendigheden af at være cool. Sandra glemmer Michaels vold for kun at huske hans kærlige væremåde. For hende ville det være helt ødelæggende at indse, at han ikke elsker hende. Alt kan hun acceptere, blot ikke sandheden. Sandra svinger mellem øjeblikke af oprør og øjeblikke af underkastelse, truet som hun er af et følelsesmæssigt tomrum.

Et stramt scenario viser, hvordan fælden bilver lagt til rette for Sandra samt de metoder, som folk, der vil forføre andre, benytter sig af. Det hele holdes sammen af en kold logik, som både er på udnytternes og de udnyttedes side, og det er en historle, som både er rørende, spændende og tankevækkende og samtidig rig på vigtige informationer.


Til Pour toi Sandra har den erfarne udgiver Jens Peder WEIBRECHT udarbejdet et glosehæfte, som leveres sammen med bogen. Pour toi Sandra er af sammme format og udstyr som JO, glosehæfte indbefattet.

Pris kr. 125,- excl. moms.


Læs Lis Vastrups anmeldelse af Pour toi Sandra


Til toppen af dokumentet
Bestilling
RELATEREDE EMNER
Læs anmeldelse af Pour toi Sandra

Tegneseriebogen Jo

Efter begyndersystemet

Bestilling