Revolutionerende nyt til franskundervisningen

S'il vous plait i

Multimedia-udgave

Liljeforlaget har nu den glæde at kunne tilbyde et computerbaseret system til begynderundervisning i fransk. Systemet er vokset ud af undervisning i det danske gymnasium. Det er lavet af Otto Lassen, som både er fransklærer og datalog.

Systemet er baseret på Heurlins S'il vous plaît begyndersystem, og er i multimedia-udgaven opbygget på følgende måde:

Grundstammen i programmet består af S'il vous plaîts tekstmasse, som er indlæst i computeren som skrift men også som lyd. Med teksten på skærmen kan lyden fremkaldes sætningsvis af eleven ved et museklik. På den måde kan man få lejlighed til at høre den samme sætning, så tit man vil, og at øve på den måde sikrer en perfekt udtale og intonation hos eleven.

Til illustration af teksten kan man hente mange flotte farvebilleder frem på skærmen.

Ordbog. Med et klik på et enkelt ord fremkalder man til venstre for teksten en ordbog, som fortæller hvad ordet betyder, men også hvad den kanoniske form af ordet er, hvilken form, man har her samtidig med at man oplyser om udtryk hvori dette ord anvendes. Denne hurtige måde at få ordets betydning på vil betyde, at eleven ser et sådant opslag mange gange og dermed får betydningen til at sidde fast.

Ordbogen, som både er fransk-dansk og dansk-fransk, rummer alle ordene i systemet, og man kan arbejde med den som en selvstændig enhed. Hurtigt og effektivt.

Af øvemuligheder i systemet kan også nævnes:

- Spørgsmål og svarøvelser, hvor man hører spørgsmålet læst op og har mulighed for at indtale sit svar. Alle spørgsmål fra den trykte øvebog er indtalt.

- Glosetest med max. 25 gloser til et stykke. Eleverne er glade for at få gloser slået fast.

- Fonetiske øvelser, hvor man hører de franske lyde f. eks. ein, on, an, un og hvad det nu ellers kan være.

- Indlagte sange, hvor sangen høres samtidig med at teksten fremkommer på skærmen som ved karaoke. Sange er som bekendt gode at øve udtale på.

Der er endvidere en grammatik til rådighed i systemet, men grammatikindlæringen vil ellers foregå gennem konkordansprogrammer:

Hvis man f. eks. ønsker at vide noget om nægtelser, kan man få alle nægtelser markeret med rød skrift, og man kan selv bestemme, hvor mange omgivende ord, man ønsker at medtage. Her kan eleven så gøre iagttagelser i forbindelse med feks. nægtelsens placering i sætningen ved at se en hel masse sætninger med nægtelser.

Områder: Her er der samlet ordgrupper med ugedagenes navne, måneders navne osv.

Priser:

Demonstrations CD-rom koster kr. 50,-

Skolelicens, 12 mdr., kr. 2400,-

Ved køb af skolelicens, kan der købes elev-licenser, 12 mdr., for kr. 75,- pr. stk. Dermed får de studerende mulighed for at anvende programmet ved lektielæsning i deres hjem.

Forlængelse af skolelicens, 12 mdr., kr. 1200,-

Enkeltbrugerlicens, 24 mdr., kr. 400,-

Alle priser er excl. moms.

Til toppen af dokumentet
Bestilling

RELATEREDE EMNER
S'il vous plaît

Jo

Quelle Histoire

Bestilling